ImVisible nemzetközi imprófesztivál Budapesten

A Grund Színház bemutatja:

ImVisible nemzetközi imprófesztivál Budapesten, 2023. március 2. és 4. között. 

Négy évvel a VIA Conference után 2023-ban ismét Budapestre invitáljuk Közép-Európa imprós közösségét: az első ImVisible improvizációs színházi minifesztiválon cseh, szlovák és lengyel improvizációs színészek és a magyar impró szcéna társulatainak közreműködésével alkotunk, inspirálunk és tesszük színpadra életünk meghatározó pillanatait.

 

 

Az elmúlt három év mindannyiunk életébe visszafordíthatatlan változásokat hozott. Egy új korszak kezdődött: megszokott, jól bejáratott életünk és körülményeink egyik napról a másikra alakultak át. Néha olyan érzés, mintha teljesen megőrült volna a világ. Járványok, háború, politikai fordulatok, gazdasági krízis… A változás elkerülhetetlen – és mindannyian más módon birkózunk meg vele. Míg a kormányzati korlátozások és politikai döntések kollektív szinten hatnak ránk, a legnagyobb változások az emberek egyéni életében történnek. Az ImVisible projektben a Láthatatlanság/Invisibility témáját tárjuk fel, improvizációs színházi technikák alkalmazásával. Hogyan alkalmazkodunk? Min változtatunk? Láthatóak a változások, amik végbementek bennünk? Akarjuk, hogy láthatóak legyenek? Hisszük, hogy az improvizáció lehet eszköze annak, hogy a folyamatosan változó környezetben mozgósítani tudjuk erőforrásaikat és sikeresen adaptálódjunk a nem várt fordulatokhoz.

A fesztivál központi témája a közös alkotás és a láthatóság. Itt, Közép-Európában, a visegrádi régió országaiban élve sok hasonló megélésünk lehet. A négy résztvevő ország impró társulatai és szakemberei intenzív közös munkában három nap alatt öt show-t tesznek színpadra, az aktualitásokra reflektálva, ismert és olyan friss impró formátumokban is, melyeket Magyarországon eddig keveset láthattunk. A már jól ismert CageMatch és Afterparty előadások mellett egy improvizált musicalt is bemutatunk és külföldi vendégrendezőink is saját látásmódjukat dolgozzák bele az előadásokba. Az esti show-kon túl napközben a meghívott társulatok szakemberei tartanak workshopokat, több témában, angol nyelven, ahová az 1-3 év imprós tapasztalattal rendelkezőket várjuk. 

 

 

Nemzetközi kollaborációban, a közös alkotás fázisain keresztül fedezzük fel az improvizáció színpadi lehetőségeit, és feltérképezzük, hogy az elmúlt évek eseményei hogyan hatották ránk – akik a színházat csináljuk, és a közönségünkre – akiknek csináljuk. Láthatóvá tesszük azt, ami eddig láthatatlan volt.

Gyere el a következő előadásunkra!

Nincs esemény