A társulatról

Grund Színház társulata 2011-ben jött létre; fennállása óta egyre növekvő számú és típusú előadással áll a közönség elé. Alapítója és vezetője Andrew Hefler, aki meghonosította Magyarországon a színházi és alkalmazott improvizáció műfaját. A társulat művészei elkötelezettek abban, hogy a való életből visszaköszönő pillanatokat mutassanak a színpadon, amelyek ismerősek, ugyanakkor más megvilágításba helyeznek mindennapi és társadalmi problémákat, gyakran a kifinomult humor segítségével. Repertoárunkban jelenleg az alábbi előadások tekinthetők meg:

 

Előadásaink

Food Film Fighters az improvizációt, a slam poetry-t és a kultikus filmeket ötvöző előadás; a Maestro rövid improvizációs játékokból áll a közönség zsűrizésével; a CageMatch összefüggő történeteket elmesélő improvizált előadás. A Hazaviszlek kétszemélyes impróest, amely két ember kapcsolatának történetét meséli el; a gyerek közönségnek pedig az interaktív Mesemorzsák szól, ahol egy kis közös játék után, kedvenc mesehőseiket láthatják új helyzetekben. Az Életközeli élményben egy ismert ember történetei alapján improvizálunk; az SMS exposéban a nézők saját SMS-eikkel szólhatnak bele az improvizált események alakulásába. A Sőt a Grund Színház kísérleti jellegű improvizációs előadása. If you want to see an improv show in English, do not hesitate and come to see Grund Extra or Dirty Planet!

 

Képzések

A 2007 óta folyamatosan, heti rendszerességgel működő Nyitott Műhely-en teljesen laikus érdeklődők is sok sikerélménnyel tanulhatnak az improvizációról, saját magukról, kommunikációs lehetőségekről, és játszhatnak önfeledten. A hosszútávú elköteleződést nem igénylő, nyitott műhelymunka mellett, mára egyre szélesebb kurzuskínálatot biztosítunk nem csak kezdő, hanem haladó, tapasztalt improvizatőrök számára egyaránt.  Az évad során több alkalommal indulnak különböző tematikájú zárt, hét hetes tréningek is, hogy a különböző tapasztalattal rendelkező, az improvizáció iránt mélyebben érdeklődő résztvevők igényeiknek és gyakorlottságuknak megfelelően fejlődhessenek tapasztalt trénerek segítségével. A kurzusokon felül többnapos nyári workshopokat is szervezünk magyar, valamint angol nyelven.

Ha a Grund Színház tehetséggondozó programjába, a Grund Laborba szeretnél bekerülni, gyere el a casting workshopunkra!

 

Társadalmi felelősségvállalás

A Grund Színház számára kiemelten fontos, hogy az improvizációs technikákat, azok készségfejlesztő hatását olyan társadalmi csoportok számára is elérhetővé tegye, amelyek bármilyen szempontból akadályoztatottak. Ezért folyamatosan keressük az ezt támogató pályázatokat, illetve építjük az együttműködési lehetőségeket az érintett társadalmi csoportokkal foglalkozó szervezetekkel. Legutóbb egy TÁMOP pályázat keretében 5 iskolában szerveztünk átfogó közösségfejlesztő projektet hátrányos helyzetű iskolások, az ő szüleik, illetve tanáraik számára az alkalmazott improvizáció módszereivel.